Min lukta-gott samling

27 01 2012

Att jag är lite småberoende av youtube är ingen hemlighet direkt, och min senaste obsession har varit att kolla på alla möjliga tjejers parfymsamlingar. Gör en sökning på ”my perfume collection” så får ni själva se hur mycket det finns! Gemensamt för de flesta verkar dock vara att parfymerna ska förvaras på en spegelbricka (så nu måste jag hitta en sån..) och att alla verkar ha Vera Wang Princess och/eller Viva La Juicy i sina samlingar. Mycket märkligt! Jag har fått för mig att parfymer behåller sin doft bäst om de förvaras i sina originalkartonger, så det är så jag gjort hittills, men eftersom det ser så mycket finare ut att ha flaskorna framme kanske jag ska testa det från och med nu (alltså behövs spegelbrickan). Jag verkar dessutom glömma bort vilka parfymer jag äger eftersom de står i lådor någonstans så även om hållbarheten minskar om de står framme kanske jag använder dem mer istället.. det är ett givande och ett tagande helt enkelt 🙂

Vad jag märkt är att många av tjejerna gillar dofter de beskriver som ”super sweet” eller ”smells like cotton candy” och för mig känns det nästan som blää och usch.. för söta dofter är helt klart illamåendeframkallande. Eftersom jag lätt får huvudvärk (och ibland migrän) är jag inte någon storkonsument av parfym överhuvudtaget men ibland tycker jag att det är trevligt att lukta lite extra gott. På det glada 90-talet var det dock annat ljud i skällan. Jag kommer ihåg att jag en gång höll på att missa skolbussen för att jag var tvungen att springa tillbaka in och ta på mig parfym, att gå till skolan parfymlös var liksom inte ens ett alternativ.. jaja, tiderna förändras.

Jag har plockat fram de parfymer jag hade hemma just nu och här ser ni resultatet. För någon som sällan använder parfym är det väl ganska så många men många av dem har oxå flera år på nacken.

En kort presentation av dem (från vänster till höger):

Lovely av Sarah Jessica Parker – min enda så kallade ”kändisparfym” som jag fick på köpet när jag köpte Sex and the City-dvd:n på HMV i Toronto. Luktar ok (inte alls sött eller citrus) och har en mycket praktisk förpackning.

Hugo Woman av Hugo Boss – jag har för mig att detta var min favvo under första året på universitetet (98/99) så den har några år på nacken, luktar dock fortfarande ok.

Eternity av Calvin Klein – var en av mina partyparfymer under samma tidsperiod. Luktar mer så blev något jag bara använde på kvällen.

Acqua di Gioia av Giorgio Armani – har jag aldrig använt faktiskt.. luktar lite för sött

Eau d’Eden av Cacharel – min absoluta favoritparfym under säkert en tioårsperiod från gymnasiet och framåt och en av de få parfymer som jag gjort slut på i full-size och köpt ny.

6-0 av Björn Borg – fick jag i julklapp av mamma och pappa 2006-ish och använde en hel del då men nu tycker jag den luktar för mycket.

Dalissime av Salvador Dali – var mycket frekvent använd när jag gick i gymnasiet och jag kan fortfarande använda den då och då, för den ger mig så fina associationer!

Miss Dior Cherie av Dior – har en fantastiskt vacker flaska men luktar lite för sött för vanliga dagar, men vad gör det när den är så fin att titta på..

Jaguar Performance av Jaguar – är en herrparfym (!) som jag fick av mamma och pappa i julklapp 2007-ish för att de tyckte det var kul att jag var projektledare för ett Jaguar-projekt (X-type).

Delicious Candy Apples av DKNY – fick jag i present av pappa när han var ute och for någon gång förförra året. Egentligen ville jag ha den vanliga Be Delicious, men denna luktar gott den oxå!

Rosebud – har jag haft så länge jag kan minnas och jag vet inte vem som tillverkar den.. luktar, inte helt överraskande, som rosor.

Light Clouds av Moschino Cheap & Chic – är min vardagsparfym sedan något år tillbaka, de dagar jag använder parfym det vill säga, för den luktar så snällt.

Som synes har jag flera sorter som jag tycker luktar sisådär eller helt enkelt för starkt så kanske borde jag komplettera samlingen med några fler neutrala parfymer. Inbillar mig att någon i doften ”fresh cotton” eller liknande skulle passa mig men har inte luktat på någon sådan ännu..

Vilka parfymer har ni där hemma och hur förvaras de? Vilka borde jag bege mig iväg och lukta på?

Och, på min familjs egna språk (det har väl alla familjer.. inte?!?) heter parfym lukta-gott, därav rubriken.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: