At the Rodeo!

8 08 2011

Igår kväll åkte vi till Stockyards i Fort Worth och gick på en alldeles äkta rodeo!! Cowboys i Stetsons och boots så långt ögat nådde. Rodeon är den enda i världen (om nu rodeo finns någon annanstans än i just USA är dock oklart, men allt är ju bäst och störst här liksom) som är inomhus i en arena och har funnits sen början av 1900-talet. Tydligen har bland annat Elvis uppträtt i Cowtown Coliseum som arenan heter.

Jag visste inte mycket mer om rodeo än att Bobby och Ray i tv-serien Dallas ibland åkte och tittade på dem, men det är uppenbarligen en alldeles levande tävlingsform med prispengar som kräver en hel del av deltagarna. Kolla själva på filmsnuttarna Anders spelade in så får ni se!

Kvällen var varm som bara den. När vi kom fram var det dryga 43 grader Celsius men det skumma var att när solen gått ner och klockan blivit elva på kvällen och vi skulle åka hem var det fortfarande över 40 grader ute! Det är den varmaste sommaren i Texas sedan 1980 tydligen, men man vänjer sig vid det oxå (som tur är).

Annonser

Åtgärder

Information

One response

8 08 2011
Albert

Häftigt! Fina filmer! Vi var ju i Calgary, Alberta, nyligen; just när the Calgary Stampede höll på. När man kom ut på flygplatsen spelade cowboyband och en massa upphattade herrar och damer gick omkring överallt. På TV kunde man följa de häftiga rodeoakterna dagligen. Den mest imponerande var en gubbe som fångade och band kalven på i stort sett nolltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: