Sött, sött, sött

29 10 2010

I Japan är man kung på söta saker och jag som är en känd gillare av söta saker fyllde på min egen resväska med så mycket sånt att det under vår hemfärd visst svämmade över lite i A:s, mammas och pappas resväskor också! Förutom Hello Kitty-saker som är givet för mig att inhandla i Japan blev det även en hel del allmänt söta saker inhandlade, dvs saker som i Sverige förmodligen hade varit svarta eller bruna men som i Japan är rosa och prydda med någon söt tecknad figur. Exempel på allmänt söta saker inhandlade under denna resa är stövelklämmor (som håller stövlarna upprätt och ihopparade när man inte har dem på sig) som jag hittade i rosa, grön och gul plast på Loft, duschsvampar med Disneykaniner på från Daiso (bästa 100 Yen-affärerna i Japan!) och småprickiga lila och rosa förvaringsboxar i tyg med mjukt genomskinligt dragkedjelock från 3 Coins. Listan över bra och söta saker kan göras lååång..

Men såklart köpte vi också med oss lite söta små mjukisar hem. A har ett gäng från våra resor som går under namnet the pack och som står på hallbyrån och som nu har utökats med elefanten Yamada Denki från Saitama, valhajen Walter från Osaka, wombaten Herr Wombat, även han från Osaka och Herr Bläckfiskboll som i enlighet med sitt namn är en bläckfiskboll (takoyaki) i plysch!

I Japan finns allt detta och mycket mycket mer! Cute is king och sånt som var poppis här hos oss på 80-talet som exempelvis Monchichier säljs i stora lass även till dagens japaner.. De är så söta.. japanerna alltså 🙂

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: