En lagom dos kultur

19 09 2010

Efter att ha förfasats över hur mycket som fanns kvar att ta hand om i vår gamla lägenhet i Falun nappade vi såklart på K&M:s förslag att vara lite kulturella på lördagskvällen när Västerås stora kulturella begivenhet för året, Kulturnatten ägde rum.

Vi gick med på en stadsvandring med en mycket entusiastisk tyskfödd dam som guide som berättade om Västerås kända konstverk (något om strålskadade barn figurerade ett tag..skumt) och byggnader och deras historia. För oss som är nya i stan var det en perfekt introduktion och extra mysigt blev det såklart av att det var på kvällen och att så mycket folk fanns ute på gator och torg. Numera vet jag att Erik Hahr är en av de främsta arkitekterna som verkat i Västerås (upphovsman till den Hahrska stilen), att kung Erik XIV (ni vet han med den förgiftade ärtsoppan) ligger begravd i domkyrkan och att Gustav Vasa (Eriks pappa) snodde stenar från den gamla klosterkyrkan för att bygga slottet.

Efter vandringen gick vi till Stadsbiblioteket där det var musikframträdanden och dans men även utförsäljning av utgallrade böcker! Jag har visserligen precis plockat upp mina böcker i bokhyllorna här och insett att de är överfulla men några till kan ju liksom inte skada 🙂 Jag gick sålunda hem med tre nyförvärv; Tre önskningar av Liane Moriarty, New York memories av Peter Borgström & Kenneth Andersson och En tripp till Indien av William Sutcliffe, alla tre böcker jag förmodligen inte skulle ha läst annars. K blev stolt ägare till några kartor över den norrländska hembygden och M en bok om hur man lagar mat i microvågsugn av Puck Jansson, ni vet hon som tv-kockade i tv-kockandets födelse.. eller om det var microns födelse.. Kul och kulturell kväll!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: