Går du igång på symboler och religiöst mumbojumbo?

16 06 2010

Då är definitivt Dan Browns senaste bok Den förlorade symbolen något för dig! Jag har läst Dan Browns fyra tidigare böcker med stor behållning och hade mycket höga förväntningar på denna bok, uppföljare till Änglar & Demoner och Da Vinci-koden som den är.

I Den förlorade symbolen blir Browns återkommande huvudperson professor Robert Langdon kallad till Washington DC av sin vän för att hålla ett föredrag i Kapitolium beläget i stadens hjärta. Väl på plats möts han dock inte av en entusiastisk åhörarskara utan av en avhuggen hand placerad på en platta mitt under Kapitoliums enorma kupol. Handen visar sig tillhöra hans goda vän tillika frimurare Peter Solomon och är den första ledtråden/symbolen i en katt och råtta-lek genom ett nattligt Washington DC.

Efter en något seg inledning tar boken efter cirka 200 sidor riktig fart och blir en page-turner av samma mått som Änglar & Demoner. Läsaren får vara med och lösa symbolchiffer, händelserna tar oväntade vändningar och Robert Langdon råkar ut för en hemskhet utan dess like (utan att avslöja för mycket). Som synd är drar Brown ut på slutet och de sista 100 sidorna är därför inte alls lika spännande eller intressanta utan känns mer som information om frimureri och kristendomen.

Jag har själv varit i Washington DC två gånger och vill nu gärna åka tillbaka med boken i hand för att ta mig en ny titt på alla byggnader som beskrivs så detaljerat. Nästa gång ska jag absolut ta mig tid att skaffa biljett till Washington-monumentet, läs boken så vet ni varför!

Betyget blir 7 av 10 och det ska bli kul att höra vad en frimurare själv har att säga om boken. Pappa, läs och berätta!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: