Fotbollsfruar i Sydafrika

12 06 2010

Ingen har väl missat att fotbolls-VM nu dragit igång i Sydafrika och att vi har en månadslång fotbollsfest framför oss. Men om man vill se något annat än karlar i shorts som ibland trillar väldigt lätt och en annan och betydligt värre sida av Sydafrika rekommenderar jag BBC-dokumentären ”Wags, Kids and World Cup Dreams” som visats på SVT nu i veckan och som finns att titta på på SVT play.

Dokumentären följer fem brittiska fotbollsfruar (flickvänner och ex till engelska spelare om man ska vara petig) som packar sina väskor för att arbeta i Sydafrikas slum i några veckor och visa upp den sidan av landet VM-arrangörerna gör sitt bästa för att dölja för besökarna.

Låter det klichéaktigt att skicka rika tjejer till slummen så de får skita ner sig? Ja visst! Men det är också en ordentlig ögonöppnare för hur förhållandena ser ut för miljontals sydafrikaner i skuggan av VM. Att tjejerna dessutom är sympatiska och utrustade med stora hjärtan gör ju inte saken sämre. Så om ni vill veta hur Emile Heskeys tjej och mamman till Frank Lampards barn klarar av hemlösa småbarn, prostituerade unga och HIV-byar, gör som jag och titta på ”Fotbollsfruar i Sydafrika”!

Johannesburg by night

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

15 06 2010
fantasyflickan

Låter betydligt bättre än fotbolls-VM i alla fall.

16 06 2010
Trollet

Hehe, kunde just tänka mig att du skulle tycka det 🙂 Men ta en titt på dokumentären, jag gillade den skarpt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: