Är du en shoeaholic?

23 05 2010

Då kan säkerligen Beth Harbisons bok Anonyma skoälskares klubb vara något för dig! I en trevlig chick-lit får man möta fyra unga kvinnor i Washington DC som knyts samman av sitt intresse för designerskor. Vi får träffa Lorna, servitrisen som får elen avstängd men som just har köpt ett par skor som är to die for, den vackra Helene som är senatorsfru men som just åkte fast för snatteri (japp, det handlade såklart om ett par skor), Sandra som jobbar med telefonsex (!) och har agorafobi och Joss, barnflickan som egentligen inte är så förtjust i skor, hon vill bara komma bort från sitt hemska jobb ett tag.

Även denna chick-lit följer receptet till punkt och pricka, karaktärerna är lätta att tycka om, handlingen har ett par kul tvister och slutet är såklart lyckligt. Rekommenderas för alla som behöver några timmars avkoppling. Bonus är att man får lära sig namn på flera skodesigners. I och med Sex and the City vet nog varje tjej vilka Manolo Blahnik och Jimmy Choo är för några men i Anonyma skoälskares klubb verkar de föredra främst Bruno Magli.

För den vetgirige så är Bruno Magli en italiensk skodesigner (både herr- och damskor) som tillverkade sina första par år 1936 i Bologna. Hans skor blev vitt kända under OJ Simpson-rättegången då OJ själv tydligen lämnat kvar ett skoavtryck på brottsplatsen, ett Bruno Magli i storlek 12 (modellen hette Lorenzo och kostade då $230).

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: