Vovvetillökning väntas!

6 05 2010

Fantasyflickan och hennes A har äntligen bestämt sig för vilken sorts vovve de ska skaffa och valet föll på rasen Lagotto Romagnolo. Jag som är en inbiten kattmänniska hade inte hört talas om rasen innan men några googlingar senare vet jag att det är en italiensk ras som från början var en vattenapportör och jagade sjöfågel men som senare omskolades till tryffelletare.

Nu tror jag inte att Fantasyflickan ska använda den för att starta en ny karriär som tryffelletare utan rasen ska dessutom vara vänlig, intelligent och badsugen 🙂 Nu ska de bara hitta en lämplig uppfödare som har kullar inplanerade till hösten. Ska bli kul att få träffa den lille snölten i framtiden! Den på bilden nedan liknar en isbjörn nästan.. Mer att läsa finns på Svenska Lagotto Romagnolo Klubbens hemsida.

Min A är också väldigt sugen på att skaffa vovve och han har redan döpt den till Bosse. Vi har dock tänkt oss att det kanske är bra att bo i ett hus först men då kanske vi skjuter upp det på framtiden hur länge som helst. A vill helst ha en labrador eller golden retriever medan jag nog är inne på en något mindre vovve som inte behöver 5 km motion om dagen för att må bra.. mest med tanke på att jag INTE behöver 5 km motion om dagen för att må bra.

Men så har jag ju också en förkärlek för engelsk bulldog. Min pappa hade en engelsk bulldog när han var yngre som hette Dandy och var så fin (fast jag bara sett kort av honom såklart) som lade sitt slafsiga huvud i mammas knä när mamma och pappa hade börjat dejta.. det är kärlek det!

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

6 05 2010
Albert

Ja, lagotton ser ju mysig ut, men få hundar kan uppvisa en sådan elegant värdighet som en fullvuxen engelsk bulldog.
Vår gosse (ibland kallad ‘le gosse’) hette egentligen Mr Bumble vilket dock bara användes i förnäma sammanhang. En riktigt mysig och samtidigt förnäm vovve. Han var verkligen tät och trogen med familjen och släppte inte gärna någon annan alltför nära.
”Slafsigt huvud” är en långt ifrån adekvat beskrivning. Möjligtvis kunde han i ystra lägen dregla lite lätt i mungiporna (stora sådana). I början satt Mamman mera eller mindre skräckslagen, när Dandy placerade sitt tunga huvud i hennes knä och plirade på henne, men de utvecklade en fin relation med tiden.

7 05 2010
fantasyflickan

Och jag längtar sååå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: