Tantsnusk

1 05 2010

Igår läste jag så äntligen ut boken Carmine skriven av Judi James och har med detta fått i mig dryga 400 sidors skuld och livslång kärlek. Berättelsen följer Lai Wan, dotter till en framstående kinesisk ämbetsman, från hennes rika uppväxt i Kina via misär som flykting och prostituerad i Hong Kong till modesalongernas London, New York och Paris. I Hong Kong träffar Lai Wan den amerikanske soldaten Michael när hon arbetar som prostituerad på en nattklubb och upplever tillsammans med honom för första gången kärlek och åtrå.. tämligen detaljerad åtrå kan tilläggas.

Andra världskriget når Hong Kong med ockuperande japanska styrkor och Lai Wan flyr landet tillsammans med sin världsfrånvända och på alla sätt osympatiska lillsyster Mai Lin och med Michaels barn i magen. Michael själv är dock spårlöst försvunnen men Lai Wan är övertygad om att hon en dag kommer att återse sin älskade. På väg till världen i väst byter Lai Wan ut sitt namn, numera heter hon endast Carmine, och ger sig ut på jakt efter den makt och de pengar en spåman i Hong Kong förutspått att hon ska få.

Carmine kommer med åren att bli en av världens allra främsta modeller och sedemera modeskapare och återföreningen, för ja, det kommer en sån, med hennes älskade Michael blir allt annat än hon tänkt sig.

Boken rekommenderas för den som vill få sin dos 80-talstantsnusk uppblandad med en rejäl dos kinesiska skuldkänslor. Betyget blir 5 av 10 för trots att boken följer tantsnuskreceptet till punkt och pricka blir jag mer upprörd än nöjd när jag läser.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: