Vampyrer till påsk

2 04 2010

Läste ut Dead until Dark, den första boken om Sookie Stackhouse som ligger till grund för tv-serien True Blood, imorse och nu är jag lite förvirrad.. Jag tyckte nämligen bara boken var sisådär. Eftersom jag bara hört en massa bra omdömen om den så var kanske mina förväntningar orimligt uppskruvade.

Sookie är en cocktailservitris i staden Bon Temps, Louisiana, som har en något udda förmåga, hon kan läsa folks tankar. Det är inte alltid trevligt att veta precis vad folk tycker och tänker om en (typ hennes rumpa ser lite stor ut) och Sookie ger därför helt upp det där med killar och dating. I alla fall till den dag då vampyren Bill dyker upp sittandes vid ett av hennes bord på jobbet och hon till sin stora glädje upptäcker att hon inte kan höra ett knyst av vad han tänker. Det faktum att han alldeles uppenbarligen är vampyr oroar henne inte speciellt mycket förvånande nog.

Under tiden Sookie och Bill.. ehrm.. bekantar sig närmare med varandra inträffar en rad mord i staden och misstankar riktas mot såväl Bill och vampyrer i allmänhet som mot Sookies egen bror. Med fara för sitt eget liv ger sig Sookie in i jakten på förövaren och träffar under resans gång ett helt gäng mer eller mindre underliga vampyrer där Bubba, som i verkligheten är Elvis (!), lätt blir en favorit. Upplösningen är inte helt sensationell men underhållande och de sista 40 sidorna flyger lätt förbi.

Frågan till er som läst längre i serien är nu om ni var helt fast från början eller om serien tar sig efter ett par böcker? Ska jag ge den ett försök till med Living Dead in Dallas?

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: