Summering Vancouver OS 2010

3 03 2010

Nu är saknaden stor.. mer än två år till nästa OS.. 😦

Men, Vancouver 2010 blev ett trevligt OS ur svensk synvinkel med hela 11 finfina medaljer; 5 guld, 2 silver och 4 brons och efter Turin OS 2006 var det Sveriges näst bästa vinter-OS någonsin.

Höjdpunkterna från detta OS var enligt mig:

  • Anders Södergrens bragdinsats på 30 km dubbeljakt var fenomenal och det var så bra att han fick fortsätta vara i fin form och ta hem ett guld i stafetten och få en fin nionde plats i femmilen. Han är min ena kandidat till bradgguldet..
  • .. och den andra är Anja Pärson. Att resa sig efter den läskiga kraschen, ställa sig på skidorna i samma backe dagen efter och kamma hem ett brons, det är stort det!
  • André Pops och Jonas Karlsson gjorde ett mycket bra jobb i OS-studion men det bästa var ändå när expertkommentatorerna Per Elofsson och Anders Blomquist grät och skrek åt de svenska framgångarna, det värmer i hjärtat 🙂
  • Lag Anette Norberg försvarade sitt guld från Turin 2006 och var med detta enda svenskar att klara denna bedrift. Curling är en mycket underhållande tv-sport och vi följde laget så mycket att vi till och med hittade på egna smeknamn på spelarna.. 🙂

Men jag tycker att det är synd att SVT väljer bort att fokusera på tävlingar som vi inte har svenska deltagare i; bob, snowboard halfpipe och skeleton är ju också kul att titta på. Fick slå över till Eurosport för att se lite mer av sånt. Till London 2012 hoppas jag på fler kommenterade sändningar i grenar som saknar svenskt deltagande.

Hoppas också att SVT kommer visa en hel del från Paralympics som ju drar igång den 12 mars.

That's all folks!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: