Melodifestival #3

20 02 2010

Dagens deltävling kändes som ett litet fall framåt, inga toppenlåtar men ett startfält som generellt höll högre klass än de två föregående. Men jag måste fråga mig hur de har tänkt när de valt ut bidragen till årets tävling.. lite frireligiösa ballader, lite multikulti, en hel del lättklädda tjejer och lite hårdrock. Avsaknaden av ”riktiga” schlagers är enligt mig påtaglig.. men, kanske är det jag som är gammalmodig..?

Det vår lilla jury tyckte och tänkte om idag var:

  • Alcazars låt Headlines var nog favoriten, synd bara att sista tonen lät.. umm, inte så bra, men plus får de för ett framträdande med fart och fläkt i.
  • Var det en pingstkyrkokör som körade bakom Erik Linder? Säkerligen en fin låt men kändes lite som en rip-off av Tommy Nilssons låt En dag från 1989.
  • Kul att Timotei gick vidare, bra och trallvänlig låt. Hoppas de stylar om sig till finalen så att grenen på en av tjejernas byxor inte hänger halvvägs till knäna (jag är inget fan av haremsbyxor, chockerande eller hur?).
  • Ringde och röstade två gånger på Yeba, det hade varit kul om en så pass annorlunda låt tog sig till final, sen var han så fin i kostym och slips 🙂
  • Sångerskan i Crucified Barbara kunde ha sjungit flera av låtarna i startfältet bra mycket bättre än de som framförde dom, kul att de gick vidare.
  • Blev James Cameron inspirerad av Blue Man Group när han tänkte fram Avatar?
  • Kommer Dolph tillbaka som programledare snart? Han är ju kul 🙂

Nu ska det bli spännande att se vad deltävling fyra bjuder på nästa helg och få svar på om hoppet är ute för svensk schlager eller ej?

Hoppas hoppas!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: