OS och mode, hur går det ihop?

17 02 2010

För en del går det tydligen väldigt bra, vilket jag tycker är glädjande! Men alla har inte lyckats lika bra.. eller som de säger i Life & Style magazine ”one star rocks it and the other falls a little flat”.

Följande reflektioner har jag gjort inom ämnet:

  • Designern Vera Wang (ni vet hon med de fantastiska bröllopsklänningarna, något för K kanske..) har designat de amerikanska konståkarnas dräkter. Helt rätt att vara fashion-forward när man kan.
  • André Pops och Jonas Karlsson i SVT:s studio har alltid t-shirtar under sina kavajer.. jag är pro casual men med en v-ringad t-shirt (som Karlsson hade igår) blir det enligt mig inte helt bra.
  • Svenska längdskidherrarna fick ha kostym och skjorta på presskonferensen, men vad fick damerna ha? Jo, kostym med polotröja (!) under.. visserligen av finare snitt men det var så jag letade efter InterSport-loggan på kragen. Alldeles för mycket hockeytränar-look för min smak.
  • Kostym på kommentatorer tycker jag ser mycket trevlig ut, bra jobbat Niklas Wikegård!
  • Danska damlaget i curling hade svart knäkort kjol som lagdräkt när de spelade match mot svenskorna igår, annorlunda och ett bra initiativ.
  • De svenska längdskidåkarnas/skidskyttarnas efter-tävlings-mössa. Hmm, de ser lite märkliga ut med denna blå-gula virkade gigantiska tingest på huvudet.
  • Det amerikanska snowboardcrosslaget genomförde tävlingarna i jeans, både damer och herrar.. Borde inte jeans bli tunga av all blöt snö de skvätter runt sig? Fyller inte skiddressar en funktion? Men jag anar att det handlar om att göra ett statement av något slag, oklart vilket.
  • Varför använder ingen skidåkare öronmuffar? De är fina och praktiska och bra mycket roligare än de mössor och pannband de använder i dagsläget. Kanske ska designa en kollektion med fluffiga och strömlinjeformade muffar..

Fortsättning följer..

Update: Hörde André Pops själv berätta om sin klädsel i OS-studion. Han var klädd som de tre medaljer svenskarna skulle ta under onsdagen. Bronsfärgad kavaj för Hanna Falk, silver t-shirt för Anja Pärson  och guldfärgad näsduk för Emil Jönsson. The King på tröjan symboliserade kung Henrik i det svenska hockeymålet. Nu vet vi ju att det bortsett från hockeyn inte blev någon lysande svenskdag men kul att André hade en tanke med sitt klädval.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: